Allt du behöver veta inför Parloppet 2014


Välkommen till Parloppet som avgörs i Hagaparken onsdagen den 4 juni.
Tävlingen börjar med första startgruppen klockan 18.00. Grupp 2 startar klockan 19.00.
Vi ser fram mot en skön löparkväll i härlig miljö. Här hittar du all information inför Parloppet. Läs noga!Hagaparken vid Brunnsviken är en del av Ekoparken - världens första nationalstadspark och är kanske Sveriges främsta exempel på en ”engelsk park”. Parken är ett populärt utflyktsmål med många sevärdheter. De flesta härstammar från 1700-talet då Gustav III hade stora planer för Haga. Parkstilen växte fram i England under mitten av 1700-talet som en reaktion mot den formella och strikta barocken. Influenser hämtades från Kina, Italien och antiken. Stor betydelse för parkens utformning hade arkitekten Fredrik Magnus Piper.
Banan är 5 000 m lång.

Vi håller rent

Tänk på att det är unikt att få arrangera en tävling i Hagaparken, den ingår i Nationalstadsparken. Vi måste sköta oss! Kasta skräp i papperskorgarna, använd de uppställda toaletterna och var försiktig mot naturen.

Vi tänker på miljön

Allt skräp från Parloppet hanteras miljömässigt av LL Bolagen. Kasta skräpet i de sopkärl som finns på start- och målområdet.

Hämta nummerlapparna för start

Du hämtar parets nummerlappar på start- och målområdet i södra Hagaparken från klockan 16.00 den 4 juni. Hämta nummerlapaprna senast en timme före start.
Tag med det startbevis som paret fått via e-post. Har ni slarvat bort startbeviset så tar en av parets löpare med sitt ID-kort till nummerlappsutdelningen.

Gula och blå nummerlappar

Den löpare som har gul nummerlapp springer vänstervarv. Löpare med blå nummerlapp springer högervarv,
I kuvertet ni får med nummerlapparna finns angivet vilken av parets löpare som ska ha den gula respektive den blå nummerlappen.
Om ni byter nummerlappar blir det fel i resultatlistan.
Om ni byter nummerlappar inom paret blir det fel tid på löparna i resultatlistan. Den sammanlagda tiden för paret blir dock korrekt.

Startlista

Startlistan hittar du här på Parloppets hemsida. Den uppdateras kontinuerligt.

Cykla eller åk kollektivt

Tag dig i första hand till tävlingen genom att åka kollektivt eller cykla. Vid start och målområdet finns det goda möjligheter att ställa din cykel.

Buss 515 går mellan Odenplan och Sundbybergs station, gå av vid Haga Södra. Du kan även gå av vid Haga Norra och promenera genom grindarna och följa banan mot start- och målgärdet ca 1200 m.
Du kan åka pendeltåg till Solna station eller tunnelbana till Solna Centrum och sedan ta buss 515
• Använd SLs reseplanerare. Du hittar färdvägen och tidtabeller på www.sl.se.

Begränsade parkeringsmöjligheter

Det finns ett ytterst begränsat antal parkeringsplatser vid start- och målgärdet (Haga södra) infart mot Stallmästaregården. Vid Haga Norra finns en allmän p-plats för besökare i parken och till Fjärilshuset, promenad ca 1200 meter mot start och målgärdet.

Ankomst med bil

Om du kommer från Stockholms innerstad kör du norrut på E4 mot Solna. Sväng höger vid avfart mot Stallmästargården. Om du väljer att fortsätta så sväng av vid Haga Norra. Mitt i av/påfarten finns infarten till Hagaparken till höger, Koppartälten, och parkera där, promenera på banan ca 1200 meter till starten.

Kommer du E4/Uppsalavägen norrifrån. Sväng av vid Haga Norra. Mitt i av/påfarten finns infarten till Hagaparken. Parkering direkt till vänster. Vandra sedan genom den vackra Hagaparken till start och målområde.

Första start kl 18.00, andra start kl 19.00

Parloppet har två startgrupper; start kl 18.00 och start kl 19.00. Båda löparna i paret startar samtidigt. Kom i tid!

Starten

Du startar på gärdet Haga södra som ligger vid Haga Tennis och bakom Flygbussterminalen. Det finns två olika startfållor; gul och blå. Spring åt olika håll och möts på banan.
Innan start är det gemensam uppvärmning med Actic.

Målet

Målgången sker på samma ställe som starten. Efter målgång fortsätter du framåt i målfållan och får din medalj samt förtäring i tältet bakom mållinjen. Ta gärna med dig lite extra tilltugg och njut sedan av din picknick med vännerna och njut i gröngräset.

Banan

Banan är 5 000 m lång och är tydligt markerad. Håll till höger. Varje kilometer är markerad med kilometerskyltar. Underlaget är asfalt, grus och gräs.
Banan är kontrollmätt av Micke Hill som är en av Svenska Friidrottsförbundets godkända banmätare.

Långsamma löpare

När du går eller tar det lite lugnare så håll till höger och gå ej i bredd. Det är extra viktigt nu när ni möter era lagkamrater.

Vätskekontroll

Vid Koppartälten, efter ca 2,5 km, finns en vätskekontroll där det serveras vatten. Borden är uppställda på båda sidor om vägen.

Tidtagning

Vi använder Race Timer för tidtagningen. Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip som är fäst på baksidan av nummerlappen.
Undvik att ha händer/armar framför överdelen av nummerlappen – där chipet sitter – när du passerar mållinjen. Om du t.ex. tar tid själv med ditt armbandsur är det risk att dina armar skymmer nummerlappen. I så fall riskerar du att din tid ej registreras.

Din verkliga löptid

Du får din verkliga löptid noterad, d v s tiden från det du passerar startlinjen till du passerar mållinjen (nettotiden).
Direkt efter loppet hittar du resultatlistan här på Parloppets hemsida.

Snabb resultatservice

Race Timer ordnar en snabb resultatservice. Resultaten finns här på Parloppets hemsida direkt efter tävlingen. Du hittar då både de individuella resultaten och parets sammanlagda tid.

Ombyte utan dusch

Eftersom det inte finns några omklädningsrum i närheten har vi ställt upp två tält på startgärdet.
Detta utgör en primitiv form av omklädningsrum, utan möjlighet till dusch. Du får endast lite skydd. Ett tält för damer och ett för herrar.

Värdeinlämning

Det finns möjlighet att lämna in värdesaker på anvisad plats. Du får dem tillbaka efter loppet mot uppvisandet av din nummerlapp. OBS! Vi kan endast ta emot mindre saker såsom plånböcker, nycklar, mobiltelefoner etc.

Inlämning av överdragskläder

Överdragskläder lämnas på en separat uppsamlingsplats på start- och målområdet.

All service igång från kl 16.30

Från kl 16.30 är all service vid start- och målområdet igång; direktanmälan, infotält, servering m.m.

Servering

Vid målet finns en servering där åskådare och löpare kan köpa kaffe, läsk, smörgåsar, varmkorv, frukt, godis m.m.

Medalj

Alla fullföljande får Parloppets medalj. Medaljen är präglad med årtal och är försedd med band.
Hederspriser till de 10 främsta lagen i mixed klass, till de 5 främsta i damklass samt 3 i herrklassen. Priserna skickas ut per post inom tio dagar.

Prisutdelning

Hederspriser till de 6 främsta lagen i mixed klass samt de 3 främsta i damklass och i herrklassen.

Fri entré på friidrottsgalan Sollentuna GP den 26 juni

Alla som springer Parloppet bjuds på fri entré vid den internationella friidrottsgalan Sollentuna GP torsdag 26 juni. Nummerlappen från Parloppet ger dig fri entré till Sollentunavallen. Du får ta med dig en bekant som också har fri entré-
Genom åren har åskådarna fått uppleva många fina prestationer i denna gala.
Här ligger Sollentunavallen
Läs mer om Sollentuna GP

Tävlingsregler

Svenska Friidrottsförbundets tävlingsregler gäller. Alla deltar på egen risk.

Ej tillåtet med stavar och barnvagnar

Det är inte tillåtet att gå eller springa med barnvagnar, stavar eller walking sticks.

Sjukvård

Medicinsk personal finns vid start, mål. Kontakta närmaste funktionär om du behöver hjälp.

Information

Vårt informationstält finns vid målet.

Har du några frågor?

Undrar du över något så kontakta gärna Parloppets kansli:
• E-mail: info@parloppet.se
• Telefon: 08 – 545 664 40.

Arrangörer

Parloppet arrangeras av friidrottsklubbarna Hässelby SK, Spårvägen FK och Fredrikshofs FIF.
Huvudsponsor: Karhu

Välkommen till Parloppet onsdagen den 4 juni!